منتديات انت الجديد
عزيزى الزائرعزيزتى الزائرهاهلا ومرحبا بكم فى منتديات انت الجديد
نحن ندعوكم الى التسجيل فى المنتدى اذا لم تكونوا مشتركين معنا واذا كنتم مشتركين معنا يرجى
التكرم بتسجيل الدخول
مع تحيات اداره منتديات انت الجديد
نتمنى لكم بقضاء وقت ممتع وهادئ



 
الرئيسيةبوابه المنتدىس .و .جبحـثالتسجيلالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 جلاش فى الطاسة (بدون فرن)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
انت الجديد
الــمــديــر الــعــام
الــمــديــر الــعــام
avatar

دولتـــــــى : مصر
مزاجى :
العضويه : 21/08/2009
عدد المساهمات : 507
ذكر السٌّمعَة : 44
نقاط : 1515
العمر : 22

مُساهمةموضوع: جلاش فى الطاسة (بدون فرن)   الأربعاء سبتمبر 16, 2009 7:35 pm

بسم الله الرحمن الرحيم
جلاش فى الطاسة (بدون فرن)
المقادير
نصف كيلو جلاش
3ملعق كبيرة سمنة
5ملاعق كبيرة زيت
بيضة
نصف كوب لبن


الحشوة
1:لحم معصج مضاف الية 2ملعقة بقدونس والقليل من الجبن الشيدر او بسطرمة مع شرائح طماطم وشرائح فلفل رومى وحلقات الزيتون



2:او جبن رومى مع جبن شيدر وبيض مسلوق ومقطع حلقات وحلقات زيتون اسود


انتى كدة عندك طريقة حشوتين اختارى اللى تحبيها وعمليها


الطريقة
ركزى معايا
احنا هنعمل الجلاش دة فى طاسة تيفال وندهنة كمان بشوية سمن او زيت

ونفرد ورقة الجلاش فى الطاسة وتفرد ورقة تانية فوق الاولى بس هنسيب اطراف الورقة على حروف الصنيةيعنى تكون من برة
ونكرر العملية دى يعنى حوالى 7ورقات وتكون الطاسة دائرة بالورق الخارج منهاويرش القليل من الزيت مع السمن واحشى بقى بالحشوة اللى انت مختارها
ركز كمان معايا
الورق بقى اللى احنا سبنا برة الطاسة هنقفل بة وجة الحشو لحد ما ينتهى ورق الجلاش ونضع بعض ورق الجلاش فوقة بنفس مقاس الصنية وتمزجى بيضة مع ملح فلفل واللبن وتسقى الجلاش ونسوى الصنية على نار هادية جدا لمدة 10دقايق ونقلب الصنية على الوجة التانى بواسطةطبق كبير او غطاء حلة ويسوى على الوجة الاخر مع وضع ملعقة سمن وزيت لو احتاجتى
وبعد ما تستوى تقطع وحدات مثلثة مثل التورتة وتقدم
من اشطر ست لاحلى ضيوف
لاتنسوا الردود
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
جلاش فى الطاسة (بدون فرن)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات انت الجديد :: &عالم حـــواء& :: المطبخ والديكور-
انتقل الى: